Roszponka z mango i chipsami boczku
Roszponka z mango i chipsami boczku
roszponka
mango
ser mozzarella w małych kulkach
boczek surowo-wędzony w plastrach
orzechy nerkowca
olej z winogron
gęsty syrop z granatu
Roszponkę ułożyć na talerz, polać olejem z winogron oraz syropem z granatu.
Rozłożyć mango pokrojone w kostkę i kulki mozzarelli (jeśli będą większe to można przekroić na połowę lub ćwiartki).
Ponownie polać olejem i syropem
Boczek uprażyć na suchej patelni lub upiec w piekarniku - na złoty kolor. Gdy boczek ostygnie połamać lub pociąć na mniejsze kawałki.
Orzechy uprażyć na suchej patelni z odrobiną soli.
Sałatkę posypać chipsami boczku i prażonym nerkowcem.
SMACZNEGO ! 💗
Komentarze
Prześlij komentarz