Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Trójkąty z ciasta filo nadziewane chorizo

Trójkąty z ciasta filo nadziewane chorizo

Szybka wytrawna przekąska idealna na wieczorne spotkania z przyjaciółmi przy piwku. Chrupiąca, aromatyczna, lekko pikantna, a do tego tak prosta, że każdy będzie w stanie ją przygotować.

ciasto filo

kiełbasa chorizo w cienkich plastrach 

ser camembert 

masło lub oliwa

jajko

sezam



 

 

 

 

Każdy arkusz ciasta filo posmarować masłem lub oliwą i układać jeden na drugim.


 

  

 

 

 

Złożone ciasto przekroić na paski szerokości około 10 cm (lub węższe w zależności jaką chcemy uzyskać wielkość trójkąta). 

W opakowaniu jest spora ilość arkuszy ciasta, a gdy będziemy mieli już pocięte prostokąty, to do jednego trójkąta używamy 2 lub 3 sztuk. Na końcu paska (warstw nie rozdzielamy!) nałożyć plaster lub dwa kiełbasy chorizo i kawałek odciętego sera. 


 

 

 

 

 

Chwytać róg paska i zawijać do przeciwnego brzegu i zwinięty trójkąt równać znowu do przeciwnego brzegu i tak do końca paska - według instrukcji podanej niżej. Zakręcając w ten sposób trójkąty będziemy mieli pewność, że farsz nam nie wypłynie.

 


 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Trójkąty ułożyć na papierze do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. 



 

 

 

 


 

 

 

 

 

Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.


SMACZNEGO ! 💗

 

Komentarze