Tortilla z tuńczykiem i kukurydzą
Tortilla z tuńczykiem i kukurydzą
kilka placków tortilli (wielkość dowolna)
garść mieszanki sałat z rukolą
tuńczyk z puszki
kukurydza
szczypiorek
sos: majonez + musztarda (np. słodko-ostra Roleski)
Musztardę zmieszać z majonezem, sosem posmarować placki tortilli.
Kukurydzę i tuńczyka odsączyć z zalewy (nie ma różnicy czy tuńczyk będzie z wody czy z oleju, wybieramy dowolny rodzaj).
Posmarowany sosem placek posypać
kukurydzą, rozłożyć tuńczyka.
Dołożyć sałatę i całość posypać posiekanym szczypiorkiem.
Skręcić w rulon, zawinąć w folię i włożyć do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem pociąć w ukośne plastry o grubości około 2-3 cm.
SMACZNEGO ! 💗
Komentarze
Prześlij komentarz