Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Jajecznica z boczkiem, cebulą i szparagami

Jajecznica z boczkiem, cebulą i szparagami

  • szparagi

  • wędzony boczek

  • jajka 

  • czerwona cebula

  • przyprawy: sól, pieprz

Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Gdy się zarumieni dodać szparagi pocięte na mniejsze kawałki. Smażyć przez około 5 minut na mniejszym ogniu. Po tym czasie dodać cebulkę pokrojoną w cienkie plasterki, smażyć do momentu aż szparag i cebula osiągną ulubiony stopień miękkości - ja osobiście wolę al dente, więc u mnie smażenie trwa chwilę.


 

 

 

 

 

 

Na koniec wbić jajka, doprawić przyprawami i zamieszać, aż jajka się zetną. 


 

 

 

 

 

 

SMACZNEGO ! 💗


 

Komentarze