Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Plastry selera z serem pleśniowym, karmelizowaną cebulką i łososiem

Plastry selera z serem pleśniowym, karmelizowaną cebulką i łososiem

  • korzeń selera

  • ser pleśniowy blue

  • czerwona cebula

  • łosoś wędzony na zimno

  • szczypior

Selera obrać, umyć, pokroić w plastry grubości około 0,5 cm, posmarować olejem, delikatnie posolić, zapiec w piekarniku w temp. 180ºC, aby zrobiły się delikatnie miękkie.

Wyjąć z piekarnika, ułożyć na każdym selerze po plasterku sera pleśniowego, wstawić na chwilę, aby ser się roztopił.

Na roztopiony ser układać karmelizowaną cebulkę i kawałki łososia. Całość posypać szczypiorkiem.

KARMELIZOWANA CEBULKA:

  • czerwona cebula

  • miód

  • ocet balsamiczny

  • sól, pieprz

Na rozgrzanej oliwie zeszklić pokrojoną w piórka cebulę - cały czas mieszając. Dodać sól, pieprz oraz miód, przesmażyć kilka minut, po czym dodać ocet balsamiczny i smażyć kolejne 15 min, mieszając co kilka minut.

Odstawić do wystudzenia.

💥Karmelizowaną cebulkę możemy stosować jako dodatek do mięs, śledzi, kanapek ...

 SMACZNEGO !  💗
 



 

Komentarze