Camembert w cieście francuskim
Camembert w cieście francuskim
ciasto francuskie
ser camembert
konfitura żurawinowa
czarny sezam
jajko
Ciasto francuskie pokroić w kwadraty. Serek camembert rozkroić na małe porcje, każdą z nich ułożyć na płacie ciasta i posmarować łyżeczką konfitury żurawinowej.
Zawinąć rogi w kopertę. Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem, posypać sezamem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni, piec około 12 minut. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
💥Czy zdarza Ci się, że mimo wypieczonego na złoto ciasta z wierzchu - masz wrażenie, że jakby do końca się nie upiekło w środku ?? Ciasto francuskie tak ma 😉, połóż papier do pieczenia nie na blachę, a na kratki w piekarniku, wtedy temperatura łatwiej dotrze od spodu i ciasto w całości powinno się ładnie dopiec.
Komentarze
Prześlij komentarz