Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Bakłażan z pietruszką

 Bakłażan z pietruszką

  • bakłażan

  • mozzarella (kulka)

  • pomidor malinowy

  • sos czosnkowy (można zastąpić serkiem śmietankowym czosnkowym np. Piątnica + ewentualnie łyżka jogurtu naturalnego

  • natka pietruszki

Bakłażana pokroić w plastry o grubości około 1,5 cm, posypać solą i odstawić do puszczenia soku, następnie opłukać zimną wodą, dokładnie osuszyć. 

Plastry obtaczać w mące i smażyć na głębokim oleju. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku.

Po ostygnięciu na bakłażana układamy kolejno: mozzarella (plastry), pomidor (plastry), sos czosnkowy, posypać dużą ilością pietruszki. 

SMACZNEGO !💗 

Komentarze