Rukola z figami, mozzarellą i sosem malinowym
rukola
małe kulki mozzarelli
2 świeże figi
świeżo zmielony pieprz
malinowy winegret:
1 łyżeczka miodu płynnego
1 łyżeczka malinowego octu winnego
3 łyżki oliwy z oliwek
sól
kilkanaście świeżych malin
W słoiczku wymieszać miód z octem
i solą, dodać oliwę, zakręcić słoik i energicznie wstrząsając,
utworzyć sos. Dodać maliny i częściowo je rozgnieść, aby sos
nabrał intensywnego smaku i koloru.
Rukolę umyć i osuszyć.
Figi pokroić w cienkie ćwiartki, rozłożyć.
Kulki mozzarelli pokroić na połowę, rozłożyć między figę.
Całość polać malinowym sosem i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
SMACZNEGO ! 💗
Komentarze
Prześlij komentarz