Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Caprese z mozzarellą i figami

Caprese z mozzarellą i figami

Świeże i lekkie caprese z orzechową rukolą, słodką figą i neutralną w smaku mozzarellą idealnie komponuje się z konfiturą z żurawiny. Sałatka powstała dosłownie z czterech składników. Smak ma niesamowity, a barwa kolorów sprawia,że wygląda doskonale.


  • figa świeża (wybrać jak największą)

  • kulka mozzarelli

  • rukola

  • konfitura z żurawiny

Figę umyć, osuszyć i pokroić w plastry o grubości około 0,5 cm.

Kulkę mozzarelli odsączyć z zalewy (można odcisnąć i zawinąć na chwilę w ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru wody), pokroić w plastry podobnej grubości co figa.

Na talerzyk ułożyć garść rukoli.



 

 

 

 

 

Na rukoli ułożyć na przemian plastry mozzarelli i figi (można układać rzędami lub wokół talerzyka tworząc okrąg).





 

 

 

 

Całość polać konfiturą żurawiny.

SMACZNEGO ! 💗

Komentarze