Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Wafle

Wafle

  • 1 masło lub margaryna

  • 1 opakowanie herbatników

  • 1 szkl. cukru (niepełna)

  • 1 szkl. mleka

  • 2 czubate łyżki kakao

Masło roztopić w garnuszku na wolnym ogniu, dodać pozostałe składniki, ciastka pokruszyć (ciastek nie musimy w jakiś specjalny sposób kruszyć, po prostu je łamiemy, gdyż w ciepłej masie i tak się rozpuszczą). Wszystkie składniki roztopić i chwilę zagotować.


 

 

 

 

 

 

 

Gdy masa lekko podstygnie smarować wafle (stronę większych lub głębszych kwadratów - w zależności od rodzaju wafla).


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Na posmarowany już wafel kremem od razu położyć kolejny wafel - też większymi dziurkami do góry. Dociskać lekko jeden wafel do drugiego. W ten sposób posmarować masą wszystkie wafle. Ostatnim waflem przykryć krem i zawinąć arkuszem pergaminu.


 

 

 

 

 

 

 

Na posmarowane wafle postawić coś cięższego, np. deskę do krojenia lub książkę kucharską, żeby ze sobą dobrze się skleiły 😉 

SMACZNEGO ! 💗

 

Komentarze