Rukola z chipsem boczku, mozzarellą i migdałami
Rukola z chipsem boczku, mozzarellą i migdałami
rukola (można zastąpić roszponką lub miksem sałat)
pomidorki daktylowe
ogórek świeży
boczek surowo-wędzony
mini kulki mozzarelli
awokado
migdały całe
oliwa z oliwek
sos (melasa) z granatu
Umytą i osuszoną rukolę rozłożyć na płaski talerz lub do większej salaterki.
Plastry boczku rozłożyć na blaszce piekarnika i upiec na złoty kolor. Po wystudzeniu pociąć nożyczkami lub połamać na kawałki o szerokości do 2 cm. Rozłożyć na rukoli.
Pomidorki i kulki mozzarelli rozciąć na połowę. Rozłożyć na sałatce.
Awokado pociąć na cienkie plastry, a ogórek w mniejszą kostkę.
Całość polać melasą z granata.
Migdały uprażyć na suchej patelni z odrobiną soli. Po wystygnięciu rozsypać po całości sałatki.
SMACZNEGO ! 💗
Komentarze
Prześlij komentarz