Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Ciapkapusta, panczkraut lub panszkraut

Ciapkapusta, panczkraut lub panszkraut

  • 1 kg ziemniaków

  • 1 średnia cebula

  • 250g boczku wędzono – surowego

  • 700 g kiszonej kapusty

  • przyprawy: sól, pieprz ziołowy

Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie.


 

 

 

 

 

 

Kapustę ugotować w wodzie (musi być zupełnie miękka) i dokładnie odsączyć z wody (wylać na sito i odcisnąć rękoma).

Boczek pokroić w mniejsze kawałki, cebulkę w kosteczkę – usmażyć.


 

 

 

 

 

 

Na koniec wszystkie jeszcze gorące składniki połączyć ze sobą i ugniatać, aż zrobi się papka.


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Podawać jako danie samodzielne lub jako dodatek do mięsa.

SMACZNEGO ! 💗

💥Wrzucam przepis na soczystą karkówkę w sosie własnym, która idealnie nadaje się do ciapkapusty:

https://prostyprzepisugotujmytorazem.blogspot.com/2023/04/karkowka-z-cebula-w-sosie-wasnym.html 

 

Komentarze