Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Kremowe gnocchi ze szpinakiem

Kremowe gnocchi ze szpinakiem

  • 1 opakowanie gnocchi (około 500g)

  • 2 pełne garście świeżego szpinaku (lub 200 g szpinaku mrożonego może być rozdrobniony)

  • 200 ml śmietanki 30%

  • 200 ml bulionu z kurczaka (opcjonalnie warzywnego)

  • 1 ząbek czosnku

  • przyprawy: sól, papryka słodka, papryka wędzona, świeżo zmielone płatki chili

Na dużą pustą patelnię, dodać surowe gnocchi, bulion z kurczaka, śmietankę, posiekany czosnek (lub wyciśnięty przez praskę), dwa rodzaje papryki i sól. 


 

 

 

 

 

 

 

 

Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i wszystko dobrze wymieszać. Przykryć pokrywką i gotować gnocchi przez około 10-15 minut na średnim ogniu.

Dodać szpinak i mieszać, aż składniki się połączą na średnim ogniu przez kilka minut, aż liście zrobią się miękkie. Gotować dłużej, jeśli wolicie gęstszy sos.

Jeśli używamy mrożonego szpinaku, można go wcześniej przesmażyć na patelni z dodatkiem masła, odrobiny soli i pieprzu, następnie przełożyć na inny talerz, a na patelnię wrzucić gnocchi i postępować dalej według przepisu.


 

 

 

 

 

 

 

 

Doprawświeżo zmielonymi płatkami czerwonej papryczki chili.


 

 

 

 

 

 

 

 

SMACZNEGO ! 💗

Komentarze