Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Filet z indyka w warzywach z boczkiem

 Filet z indyka w warzywach z boczkiem

Pieczony filet z indyka solo to dość chude i suche mięso z małą zawartością tłuszczu. Ale juz w połączeniu z soczystymi warzywami stanowi wspaniałe danie. Kolejny dodatek, który wpasował się tu idealnie, to wędzony boczek krojony w kostkę, do tego rozpływający się żółty ser 💛 pycha ! Danie można podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami, a  może nawet i z makaronem 😅

  • 1 filet z indyka

  • wędzony boczek

  • 1 duża cebula

  • 2 zielone papryki (u mnie dzisiaj wyszła czerwona)

  • 3 łodygi selera naciowego

  • 3 łyżki przecieru pomidorowego

  • ser zółty

  • sól, pieprz, curry do smaku

  • olej


 

 

 

 

 

 

Umyty i osuszony filet pokroić w większe kawałki - jeden kawałek ma być jedną porcją dania. Posypać przyprawami. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim mięso.

Boczek pokroić w kostkę, dodać na patelnię, obrumienić.

Cebulę i paprykę pokroić w paseczki, seler naciowy (obrać obieraczką) w drobne kawałki, przyprawić, smażyć kilka minut mieszając, dodać przecier, wymieszać.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Porcje mięsa ułożyć na odpowiednio dużym kawałku papieru do pieczenia, obłożyć przygotowanymi warzywami i posypać startym serem, zawinąć.














Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez 30 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.


SMACZNEGO ! 💗

Komentarze