Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Buratta i awokado na pesto z rukoli

 Buratta i awokado na pesto z rukoli

  • 1 buratta

  • 1 awokado

  • garść pomidorków daktylowych

  • garść rukoli

  • sok z ½ cytryny

  • orzechy (włoskie, pekan lub inne ulubione)
  • przyprawy: oliwa z oliwek, sól morska świeżo zmielona, syrop z granatu

     








    PESTO:

  • 2 garście rukoli

  • 2 łyżki pestek ze słonecznika

  • ½ ząbka czosnku

  • sok z ½ cytryny

  • 2 łyżki startego sera parmezanu

  • sól morska świeżo zmielona

  • 3 łyżki oliwy z oliwek


 

 

 

 

 

 

 

Wszystkie składniki pesto przełożyć do blendera i zmiksować na gładko.

Burattę i awokado pokroić w plastry, awokado skropić sokiem z cytryny, pomidorki pokroić na plasterki, orzechy uprażyć na suchej patelni.

Na płaski talerz polać energicznym ruchem syrop z granatu, tworząc jednocześnie dekorację.

Układać kolejno: rukola, na przemian awokado z serkiem, polać pesto, posypać pomidorkami i prażonymi orzechami.

SMACZNEGO ! 💗

💥jeśli nie przepadacie za burattą (nie każdemu pasuje jej konsystencja) - możecie zamienić ją na mozzarellę;

💥jak obieracie czosnek? ja kładę ząbek czosnku, przykładam nóż i uderzam pięścią w nóż, łupinka odpada prawie w całości 😜



 


Komentarze