Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Chrupiące polędwiczki z indyka

Chrupiące polędwiczki z indyka

  • polędwiczki z indyka

  • płatki kukurydziane

    ciasto:

  • 1 jajko

  • mleko

  • 3 łyżki mąki pszennej

  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej

  • 1 łyżka sosu sojowego

  • ½ łyżeczki soli

  • ½ łyżeczki papryki ostrej

  • 1 łyżeczka papryki słodkiej

Wszystkie suche składniki ciasta połączyć, wbić jajko i wlewać stopniowo mleko, masa ma być dość gęsta.

Polędwiczki przekroić w węższe paski, włożyć do miski z przyprawami na 1 godzinę (niech stoją w temperaturze pokojowej), można zostawić też na całą noc w lodówce.

Płatki kukurydziane pokruszyć (można wałkiem przez torebkę foliową lub w blenderze), wysypać na folię aluminiową.



 

 

 

 

 

 

Paseczki indyka obtaczać w pokruszonych płatkach, lekko dociskając.



 

 

 

 

 

 

Na patelnię wlać olej (około 2 cm), na rozgrzany kłaść polędwiczki i smażyć na wolnym ogniu, aż się zezłocą.

Podawać z ulubionym sosem – u mnie dzisiaj śliwkowy tajski.


 SMACZNEGO ! 💗












 

Komentarze