Łosoś warstwowy
Łosoś warstwowy
Sałatka warstwowa, majonezowa, mocno sycąca, ale pyszna. Bazą jest tu gotowana marchewka, która nadaje sałatce lekko słodkawego smaku i chrupiącej konsystencji, gotowane jajka i oczywiście łosoś wyróżniający się nie tylko charakterystycznym smakiem, ale również kolorem, którym ożywia potrawy. Można go użyć w postaci wędzonej lub pieczonej, w zależności od preferencji. Dodatkowo, łosoś jest bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, które są korzystne dla zdrowia. Całość sałatki jest ozdobiona posiekanym szczypiorkiem, który dodaje jej świeżości i aromatu.
łosoś wędzony sałatkowy (około 250-300 g)
3 duże marchewki
5 jajek
szczypiorek
majonez
w salaterce kolejno układać:
łosoś: pokroić na mniejsze kawałki, posmarować majonezem
marchewka: ugotować (al’dente), pokroić w mniejszą kostkę posmarować majonezem
jajka: ugotować, pokroić w drobną kostkę, posmarować majonezem
szczypiorek: pokroić, posypać górę sałatki
SMACZNEGO ! 💗
Komentarze
Prześlij komentarz