Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Łosoś warstwowy

Łosoś warstwowy

Sałatka warstwowa, majonezowa, mocno sycąca, ale pyszna. Bazą jest tu gotowana marchewka, która nadaje sałatce lekko słodkawego smaku i chrupiącej konsystencji, gotowane jajka i oczywiście łosoś wyróżniający się nie tylko charakterystycznym smakiem, ale również kolorem, którym ożywia potrawy. Można go użyć w postaci wędzonej lub pieczonej, w zależności od preferencji. Dodatkowo, łosoś jest bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, które są korzystne dla zdrowia. Całość sałatki jest ozdobiona posiekanym szczypiorkiem, który dodaje jej świeżości i aromatu.

  • łosoś wędzony sałatkowy (około 250-300 g)

  • 3 duże marchewki

  • 5 jajek

  • szczypiorek

  • majonez









w salaterce kolejno układać:

  • łosoś: pokroić na mniejsze kawałki, posmarować majonezem


     

     

     

     

     


  • marchewka: ugotować (al’dente), pokroić w mniejszą kostkę posmarować majonezem


     

     

     

     

     


  • jajka: ugotować, pokroić w drobną kostkę, posmarować majonezem


     

     

     

     

     

     

  • szczypiorek: pokroić, posypać górę sałatki

SMACZNEGO ! 💗


Komentarze