Pasztet z żurawiną na czosnkowej grzance
Pasztet z żurawiną na czosnkowej grzance
bagietka
pasztet (ulubiony - u mnie pieczony z borowikami)
konfitura żurawinowa
czerwona cebula
1-2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
oliwa z oliwek
Bagietkę pokroić na ukośne plastry.
Na patelni rozpuścić masło z dodatkiem oliwy z oliwek (do masła dodając oliwy tłuszcz będzie się mniej palił), czosnek wycisnąć przez praskę, chwilę przesmażyć i dodać do smażenia kromki bagietki. Obsmażyć je z obu stron na złoty kolor. Pozostawić do lekkiego ostygnięcia.
Bagietkę posmarować grubą warstwą pasztetu. Dodać żurawinę i na wierzch rozłożyć pokrojoną w bardzo cienkie krążki cebulę.
Można udekorować zieleniną (np. koperkiem, rozmarynem, pietruszką).
SMACZNEGO ! 💗
Komentarze
Prześlij komentarz