Jajecznica z awokado na grzance chleba
Jajecznica z awokado na grzance chleba
kilka kromek chleba z ziarnami
jajka
awokado
masło
przyprawy: sól, pieprz świeżo zmielony, ziarna czarnego sezamu
olej do smażenia
Kromki chleba opiec na grillu elektrycznym, w piekarniku lub na suchej patelni.
Każdą kromkę (już upieczoną) posmarować masłem.
Położyć plasterki awokado.
Z jajek usmażyć jajecznicę, którą doprawić solą.
Na awokado położyć jeszcze ciepłą jajecznicę, posypać świeżo zmielonym pieprzem i ziarnami sezamu.
SMACZNEGO ! 💗💥Z awokado można też zrobić guacamole i gotowy dip rozsmarować na grzankach, w tym celu należy: awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, łyżką wydrążyć miąższ, rozgnieść widelcem na pastę, dodać sok z limonki lub cytryny, sól i wyciśnięty czosnek, wymieszać. Mniam !
Komentarze
Prześlij komentarz