Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

BELLINI

BELLINI

Piękna złota polska jesień, a obok pyszne włoskie Bellini. To bardzo popularny koktajl w tym kraju, a pochodzi dokładnie z Wenecji. Dwa składniki które są w nim zawarte na wzajem się uzupełniają - słodkie purée z brzoskwiń przełamuje wytrawny smak posecco. Koktajl mocno zbalansowany, w barwach jesieni, aż się prosi, żeby go zrobić !

2 mocno dojrzałe brzoskwinie

500 ml prosecco

kostki lodu

dla ozdoby: ćwiartki lub plasterki brzoskwini

Składniki mocno schłodzić.

Brzoskwinie umyć, usunąć pestki i zmiksować na gładko w wysokim blenderze. Dolać prosecco i ponownie zmiksować.

Do szklanek wrzucić lód i wlać brzoskwiniową pulpę.

Podawać ozdobione brzoskwinią.


SMACZNEGO ! 💗

💥Są dwie szkoły, jedna obiera brzoskwinie ze skórki, inna nie, wybór należy do Was.

💥Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń z puszki.

 

Komentarze