Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Szaszłyki z indyka z boczkiem

Szaszłyki z indyka z boczkiem

  • filet z indyka

  • boczek surowo wędzony (cienkie plastry)

    marynata: miód, keczup, tabasco, sos sojowy

Do naczynia wlać składniki marynaty, dobrze rozmieszać, proporcji należy użyć wg. własnego gustu.

Filet pokroić na paski wzdłuż (o grubości ok. 1-2cm), zamarynować przez całą noc.


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na każdy pasek filetu położyć plaster boczku i zakręcić na patyk do szaszłyków.



 

 

 

 

 

 

Piec w piekarniku (180 stopni) na papierze do wypieków do momentu aż się zaczną rumienić.

SMACZNEGO ! 💗
 

 

Komentarze