Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Pieczarki z grilla z boczkiem

Pieczarki z grilla z boczkiem

 

  • pieczarki (najlepiej sprawdzą się większe)

  • boczek wędzony w kawałku

  • cebula

  • natka pietruszki

  • ser żółty

Pieczarki umyć (można obierać lub nie) i osuszyć, oderwać korzonki. Rozgrzać patelnię z oliwą. Każdą pieczarkę przez chwilę podsmażać blaszkami do patelni, aby ładnie zarumienić brzegi, a następnie odwrócić pieczarki na druga stronę. Zdjąć na ręcznik papierowy układając blaszkami do dołu, aby z pieczarki ściekł nadmiar wody.

Boczek pokroić w drobniejsze kawałki. Podsmażyć na patelni, dodać cebulę oraz korzonki pieczarek pokrojone w kostkę, przesmażyć, doprawić solą i pieprzem. Gdy lekko ostygną dodać garść żółtego starkowanego sera i posiekaną natkę pietruszki.

 

 

 

 

 

 

 


Farszem napełnić pieczarki.


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Posypać startym serem. 



 

 

 

 

 

 

Zapiekać na grillu, aż ser z wierzchu się roztopi.

 

 SMACZNEGO ! 💗

Komentarze