Pieczarki z grilla z boczkiem
Pieczarki z grilla z boczkiem
pieczarki (najlepiej sprawdzą się większe)
boczek wędzony w kawałku
cebula
natka pietruszki
ser żółty
Pieczarki umyć (można obierać lub nie) i osuszyć, oderwać korzonki. Rozgrzać patelnię z oliwą. Każdą pieczarkę przez chwilę podsmażać blaszkami do patelni, aby ładnie zarumienić brzegi, a następnie odwrócić pieczarki na druga stronę. Zdjąć na ręcznik papierowy układając blaszkami do dołu, aby z pieczarki ściekł nadmiar wody.
Boczek pokroić w drobniejsze kawałki. Podsmażyć na patelni, dodać cebulę oraz korzonki pieczarek pokrojone w kostkę, przesmażyć, doprawić solą i pieprzem. Gdy lekko ostygną dodać garść żółtego starkowanego sera i posiekaną natkę pietruszki.
Farszem
napełnić pieczarki.
Posypać startym serem.
Zapiekać na grillu, aż ser z wierzchu się roztopi.
SMACZNEGO ! 💗
Komentarze
Prześlij komentarz