Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Kalafior zapiekany z mięsem mielonym

 Kalafior zapiekany z mięsem mielonym

  • kalafior

  • 1 kg mięsa mielonego

  • jajko

  • bułka tarta

  • przyprawa Maggi

  • sól, pieprz

  • ser żółty tarty

Kalafior pokroić na duże różyczki, odgotować w osolonej wodzie al. dente (przez około 10 minut).

Surowe mięso doprawić do smaku przyprawami – solą, pieprzem i przyprawą Maggi, dodać surowe jajko, dokładnie wymieszać.

Kalafior napełniać mięsem od dołu, do środka oraz na zewnątrz do połowy każdą różyczkę.



 

 

 

 

 

 


 


 

 

 

 

 

Wszystkie kawałki z osobna obtoczyć dokładnie w bułce tartej. 




 

 

 

 

 

Całość ułożyć na blasze lub w naczyniu żaroodpornym, zapiekać w piekarniku przez około 30 minut.

Następnie wyjąć, wierzch posypać startym żółtym serem i zapiekać przez kolejne 10 – 15 minut. 

Można podawać z ulubioną surówką lub sosem. U mnie dzisiaj słodki sos chili firmy TaoTao.

SMACZNEGO !  💗 




Komentarze