Tuńczyk na chrupiącej grzance
Tuńczyk na chrupiącej grzance
bułki (najlepsze będą czerstwe)
tuńczyk w kawałkach w oleju
kukurydza konserwowa
czerwona cebula
natka pietruszki
ser żółty starty
ser żółty w plastrach
majonez
pieprz cayenne
sól
Tuńczyka odsączyć z nadmiaru oleju.
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Pietruszkę drobno posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać razem z tartym serem, majonezem i odrobiną pieprzu cayenne, doprawić solą.
Bułki przekroić na połowę, każdą z połówek posmarować majonezem, nałożyć grubą warstwę pasty z tuńczyka, przykryć plastrem sera.
Zapiekać w piekarniku w temperaturze 180 stopni, przez około 15 minut – ser powinien delikatnie zacząć się zapiekać.
Po wyjęciu każdą grzankę posypać drobniutko posiekaną czerwoną cebulką, posiekaną natką pietruszki i oprószyć delikatnie pieprzem cayenne.
Podawać ciepłe.
SMACZNEGO ! 💗
Komentarze
Prześlij komentarz