Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Tuńczyk na chrupiącej grzance

Tuńczyk na chrupiącej grzance

  • bułki (najlepsze będą czerstwe)

  • tuńczyk w kawałkach w oleju

  • kukurydza konserwowa

  • czerwona cebula

  • natka pietruszki

  • ser żółty starty

  • ser żółty w plastrach

  • majonez

  • pieprz cayenne

  • sól

Tuńczyka odsączyć z nadmiaru oleju.


 

 

 

 

 

 

 

Kukurydzę odsączyć z zalewy.


 

 

 

 

 

 

 

Cebulę pokroić w drobną kostkę.


 

 

 

 

 

 

 

Pietruszkę drobno posiekać.


 

 

 

 

 

 

 

Wszystkie składniki wymieszać razem z tartym serem, majonezem i odrobiną pieprzu cayenne, doprawić solą.


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Bułki przekroić na połowę, każdą z połówek posmarować majonezem, nałożyć grubą warstwę pasty z tuńczyka, przykryć plastrem sera.


 

 

 

 

 

 

 

Zapiekać w piekarniku w temperaturze 180 stopni, przez około 15 minut – ser powinien delikatnie zacząć się zapiekać.

Po wyjęciu każdą grzankę posypać drobniutko posiekaną czerwoną cebulką, posiekaną natką pietruszki i oprószyć delikatnie pieprzem cayenne.

Podawać ciepłe. 


 
SMACZNEGO ! 💗 









Komentarze