Marynata barbecue
Marynata barbecue
300 ml keczupu
50 ml ciemnego sosu sojowego
3 łyżki cukru brązowego (trzcinowego)
3 ząbki czosnku
łyżka oliwy z oliwek
½ łyżeczki pieprzu cayenne
2 łyżki papryki czerwonej w proszku
Czosnek sprasować, lekko podsmażyć na oliwie z oliwek dodając paprykę oraz brązowy cukier.
Następnie dodać sos sojowy, keczup, doprawić pieprzem.
Doprowadzić do wrzenia i pozostawić na małym ogniu przez kilka minut.
W marynacie BBQ marynować dowolny rodzaj mięs, oczywiście najlepiej nadają się żeberka.
SMACZNEGO !💗
💥Jeśli zostanie Ci sporo niewykorzystanej marynaty, to możesz ją jeszcze raz doprowadzić do wrzenia, wylać do słoika i zakręcić pokrywką. Słoik obróć do góry nogami i pozostaw do wystygnięcia, przechowuj w lodówce do następnego użycia.
Komentarze
Prześlij komentarz