Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Marynata barbecue

 Marynata barbecue

 

  • 300 ml keczupu

  • 50 ml ciemnego sosu sojowego

  • 3 łyżki cukru brązowego (trzcinowego)

  • 3 ząbki czosnku

  • łyżka oliwy z oliwek

  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne

  • 2 łyżki papryki czerwonej w proszku

Czosnek sprasować, lekko podsmażyć na oliwie z oliwek dodając paprykę oraz brązowy cukier. 


 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Następnie dodać sos sojowy, keczup, doprawić pieprzem.


 


 

 

 

 

 

Doprowadzić do wrzenia i pozostawić na małym ogniu przez kilka minut.

W marynacie BBQ marynować dowolny rodzaj mięs, oczywiście najlepiej nadają się żeberka.

SMACZNEGO !💗

💥Jeśli zostanie Ci sporo niewykorzystanej marynaty, to możesz ją jeszcze raz doprowadzić do wrzenia, wylać do słoika i zakręcić pokrywką. Słoik obróć do góry nogami i pozostaw do wystygnięcia, przechowuj w lodówce do następnego użycia.

Komentarze