Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Carpaccio z hummusem, granatem i rukolą

Carpaccio z hummusem, granatem i rukolą

Carpaccio z buraków smakuje nieźle, a do tego należy do tych dań zdecydowanie zdrowych. Hummus, który jest tu dodatkiem podkreśla smak i nadaje charakteru całej potrawie. Dobra opcja dla wegetarian oraz wegan z mnóstwem wartości odżywczych

  • 3 buraczki pieczone

  • 1/3 szklanki hummusu

  • garść rukoli

  • ½ granatu

  • 2 łyżeczki czarnego sezamu

  • 3 łyżki oleju sezamowego

Pieczone buraczki obrać i pokroić ostrym nożem na cienkie plasterki lub zetrzeć na tarce.

Ułożyć na półmiskach.



 

 

 

 

 

Na wierzch wyłożyć hummus. 


 

 

 

 

 

 

Na hummus wrzucić kilka liści rukoli i pestki granatu.

Posypać ziarnami sezamu i skropić olejem z sezamu.

SMACZNEGO ! 💗

💥Można użyć ziaren sezamu czarnych lub białych, albo zmieszać oba rodzaje, można też je uprażyć na suchej patelni i posypać sałatkę prażonymi.

Komentarze