Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Młoda kapusta z żeberkami

Młoda kapusta z żeberkami

  • 1 główka młodej kapusty

  • 1 kg chudych żeberek wieprzowych

  • 1 duża cebula

  • sól

  • pieprz

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego

  • mąka + olej do smażenia 

Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na małe kawałki. Oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim żeberka. Wrzucić całość do dużego garnka.



 

 

 

 

 

 

Cebulę obrać i pokroić w niewielką kostkę. Wrzucić do żeberek, dodać do smaku przyprawy, podlać niewielką ilością wody i dusić około 40 minut, od czasu do czasu mieszając.


 


 

 

 

 

 

W czasie, gdy żeberka będą się dusić, poszatkować kapustę, przetrzeć solą, dodać do żeberek, zamieszać i dusić jeszcze ok. 20 – 30 minut (aż kapusta i mięso będą miękkie).


 


 

 

 

 

 

Doprawić koncentratem pomidorowym wymieszanym z kilkoma łyżkami zimnej wody.


 
SMACZNEGO ! 💗



 

Komentarze