Miodownik
Miodownik
1 szkl. cukru
5 jajek
2 szkl. mąki
½ szkl. oleju
3 pełne łyżki miodu
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka sody do picia
2/3 szkl. mocnej schłodzonej herbaty
dodatkowo:
blacha o wymiarach około 26x26
papier do pieczenia
Cukier utrzeć z żółtkami. Następnie dodać olej, miód i na przemian mąkę z herbatą oraz cynamon i sodę.
Białka ubić z odrobiną soli. Ubite dodać do utartego ciasta i wymieszać dokładnie łyżką.
Ciastko przelać do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia.
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Piec w trybie góra/dól przez około 40 minut (do suchego patyczka).
Podawać polane polewą lub posypane cukrem pudrem.
SMACZNEGO ! 💗
Komentarze
Prześlij komentarz