Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Miodownik

Miodownik

  • 1 szkl. cukru

  • 5 jajek

  • 2 szkl. mąki

  • ½ szkl. oleju

  • 3 pełne łyżki miodu

  • 1 łyżeczka cynamonu

  • 1 łyżeczka sody do picia

  • 2/3 szkl. mocnej schłodzonej herbaty

dodatkowo:

blacha o wymiarach około 26x26

papier do pieczenia

Cukier utrzeć z żółtkami. Następnie dodać olej, miód i na przemian mąkę z herbatą oraz cynamon i sodę.



 

 

 

 

 

 

Białka ubić z odrobiną soli. Ubite dodać do utartego ciasta i wymieszać dokładnie łyżką.


 


 

 

 

 

 

Ciastko przelać do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia.

Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Piec w trybie góra/dól przez około 40 minut (do suchego patyczka).



 

 

 

 

 

 

Podawać polane polewą lub posypane cukrem pudrem.

 

SMACZNEGO ! 💗



 

Komentarze