Szparagi w cieście francuskim
Szparagi w cieście francuskim
ciasto francuskie
ser żółta mozzarella
szparagi zielone
boczek w plastrach
czarny sezam
jajko
Ciasto francuskie pociąć w kwadraty, ponacinać boki tak jak pokazane na zdjęciu.
Szparagi umyć, wysuszyć, odciąć zdrewniałe końcówki. Na każdy plaster ciasta położyć szparaga obwiniętego boczkiem i pospać serem. Zawinąć, aby zostały przestrzenie między ciastem.
Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnym sezamem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni, piec około 15-20 minut. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
SMACZNEGO ! 💗
💥Czy
zdarza Ci się, że mimo wypieczonego na złoto ciasta z wierzchu - masz
wrażenie, że jakby do końca się nie upiekło w środku ?? Ciasto
francuskie tak ma 😉, połóż papier do pieczenia nie na blachę, a na
kratki w piekarniku, wtedy temperatura łatwiej dotrze od spodu i ciasto w
całości powinno się ładnie dopiec.
Komentarze
Prześlij komentarz