Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Szparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście francuskim

  • ciasto francuskie

  • ser żółta mozzarella

  • szparagi zielone

  • boczek w plastrach

  • czarny sezam

  • jajko 

Ciasto francuskie pociąć w kwadraty, ponacinać boki tak jak pokazane na zdjęciu.


 

 

 

 

 

 

Szparagi umyć,  wysuszyć, odciąć zdrewniałe końcówki. Na każdy plaster ciasta położyć szparaga obwiniętego boczkiem i pospać serem. Zawinąć, aby zostały przestrzenie między ciastem. 


 

 

 

 

 

 

 

Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnym sezamem.

 


 

 

 

 

 

 

 

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni, piec około 15-20 minut. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

SMACZNEGO ! 💗

💥Czy zdarza Ci się, że mimo wypieczonego na złoto ciasta z wierzchu - masz wrażenie, że jakby do końca się nie upiekło w środku ?? Ciasto francuskie tak ma 😉, połóż papier do pieczenia nie na blachę, a na kratki w piekarniku, wtedy temperatura łatwiej dotrze od spodu i ciasto w całości powinno się ładnie dopiec.

 

 

Komentarze