Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Rukola z kurczakiem i smażonym camembertem

Rukola z kurczakiem i smażonym camembertem

  • rukola

  • filet z kurczaka

  • ser camembert

  • suszona żurawina

    przyprawy do kurczaka:

    - papryka słodka

    - papryka ostra

    - czosnek granulowany

    - sól

    - pieprz

    - sezam biały lub czarny

    - olej do smażenia

    sos:

    - miód

    - oliwa z oliwek

    - musztarda

    - sok z cytryny

    - sól

Na talerz ułożyć umytą i osuszoną rukolę.



 

 

 

 

 

 

Filet oczyścić, osuszyć i pokroić w kostkę, oprószyć wszystkimi przyprawami i usmażyć na oleju do zezłocenia. Gotowy filet wrzucić do miseczki z sezamem i wymieszać, aby sezam oblepił kawałki kurczaka.

Ser pociąć w trójkąty i każdy kawałek osobno położyć na rozgrzaną suchą patelnię (kłaść tą stroną bez skórki), prażyć, aby każdy kawałek zaczął nabierać koloru (za szybko nie obracać na drugą stronę, gdyż ser może wypłynąć i zacząć się przyklejać, trzeb dać mu chwilę aby się ściął).

Żurawinę zalać wrzątkiem na około 15 minut, aby spęczniała i zrobiła się bardziej miękka. Następnie odcedzić i osuszyć.

Na rukolę rozłożyć kurczaka.



 

 

 

 

 

 

Dodać usmażony ser.



 

 

 

 

 

 

Rozłożyć żurawinę. 


 


 

 

 

 

 

Wszystko polać sosem. 

SMACZNEGO ! 💗 



Komentarze