Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Fasolka szparagowa z winegretem

Fasolka szparagowa z winegretem

  • fasolka szparagowa (dowolny kolor) spora garść

  • 3 łyżki oliwy z oliwek

  • 1 cebula

  • czarne oliwki (mały słoiczek)

  • sok wyciśnięty z 1/2 cytryny

  • sól, pieprz 

Fasolkę szparagową umyć, obciąć końcówki, wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować, aż będzie miękka, ale nadal sprężysta.

W międzyczasie pokroić cebulę w półtalarki, usmażyć na oliwie na lekko złoty kolor, dodać sok z cytryny.


 

 

 

 

 

 

 

Wrzucić odcedzoną fasolkę.


 

 

 

 

 

 

 

I na koniec pokrojone oliwki, krótko zamieszać.




 

 

 

 

 

Danie zdjąć z ognia, doprawić solą i pieprzem – można podawać na ciepło, jednak najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy składniki przejdą sobą nawzajem.


SMACZNEGO ! 💗


 

Komentarze