Deser z mascarpone, włoskimi biszkoptami, borówkami i chrupiącymi prażynkami
Deser z mascarpone, włoskimi biszkoptami, borówkami i chrupiącymi prażynkami
-
250 g serka mascarpone
400 g śmietany 18%
opakowanie włoskich biszkoptów np. Savoiardi (200g)
300-400g borówek lub malin
2 opakowania śmietan-fix lub śnieżki
francuskie prażynki Callebaut (około 100g)
Serek ubić razem ze śmietaną i śmietan-fixem na sztywna masę. Dodać połowę owoców i delikatnie wszystko zamieszać.
Do pucharków w których będziemy podawać deser pokruszyć trochę biszkoptów.
Dodać łyżkę ubitej masy śmietanowo-owocowej. Posypać francuskimi prażynkami.
Biszkopty pociąć na mniejsze kawałki i dodać do deserków.
Dodatkowo posypać owocami.
Wstawić do lodówki do schłodzenia.
SMACZNEGO ! 💗
💥Jeśli lubicie słodkie desery, do śmietany i serka przed ubiciem można dodać łyżkę cukru pudru.
Komentarze
Prześlij komentarz