Pasta z serkiem wiejskim, rzodkiewką i jajkiem
Pasta z serkiem wiejskim, rzodkiewką i jajkiem
Serek wiejski jest lekki i puszysty, dobry do wszystkiego. Smakuje świetnie bez żadnych dodatków, dzisiaj jednak spróbowałam go urozmaicić i wyszła pasta wiosenna, a jak wiadomo - każda pasta kanapkowa to pyszne urozmaicenie śniadania. Można nią smarować różnego rodzaju pieczywa: chleb, bułki, rogale a także pieczywo chrupkie. Wiosna daje nam się we znaki 😉
200g serka wiejskiego
3 jajka
4-5 większych rzodkiewek
pęczek szczypiorku
2 łyżki majonezu
przyprawy: sól, świeżo zmielony pieprz
Serek wiejski odsączyć z zalewy, wrzucić do większej miseczki.
Dodać rzodkiewkę startą na tarce o dużych oczkach.
Jajka ugotować, ostudzić. Drobno posiekać, zetrzeć na tarce lub zmiażdżyć widelcem - ja starkowałam.
Szczypiorek posiekać, dorzucić do reszty.
Dodać majonez i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Podawać ze świeżym pieczywem - u mnie dzisiaj z ciabattą !
Przepis na te włoskie bułeczki wrzucam niżej:
https://prostyprzepisugotujmytorazem.blogspot.com/2023/05/woska-ciabatta.html
SMACZNEGO ! 💗
Komentarze
Prześlij komentarz