Zapiekane papryczki z konfiturą z figi i camembertem zawinięte w szynce parmeńskiej
Zapiekane papryczki z konfiturą z figi i camembertem zawinięte w szynce parmeńskiej
Paprykowe łódeczki faszerowane konfiturą z figi i pałkami sera camembert, to nietuzinkowa przystawka i pomysł, gdy chcemy podać coś innego niż zwykle. Słodycz figi przełamana słoną parmą to kulinarna petarda !
mini papryczki (słodkie)
konfitura z figi
ser camembert
szynka parmeńska
Papryczki umyć i oczyścić z gniazd nasiennych.
Posmarować w środku konfiturą.
Ser pokroić w podłużne pałki i ułożyć po jednym kawałku na środek papryczki.
Całość owinąć plastrem szynki.
Papryczki ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.
Piec około 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.
Szynka się zapiecze, a ser roztopi w środku.
SMACZNEGO ! 💗
Komentarze
Prześlij komentarz