Pomidorki z granatem i cebulką
Pomidorki z granatem i cebulką
Słodkie pomidorki z pestkami granatu skąpane w melasie - takie połączenie sprawi, że w net uzyskamy wyborny dodatek do mięs z grilla lub też lekką sałatkę na kolację albo wyśmienitą przekąskę podaną na grzance bruschetty. Jedno danie - wiele możliwości.
pomidorki koktajlowe, daktylowe, truskawkowe lub inne, ważne aby były małe i najlepiej różnokolorowe
1 granat
cebulka cukrowa (najlepsza mała podłużna)
sos z granatu
Pomidorki umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż na połowę. Wrzucić do salaterki.
Z granatu wybrać pestki, dodać do pomidorków, wymieszać.
Cebulkę pokroić w cienkie krążki i rozłożyć na pomidorkach.
Wszystko polać sosem z granatu (będzie też pasował sos balsamiczny).
SMACZNEGO ! 💗
Komentarze
Prześlij komentarz