Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Pasta jajeczna

 Pasta jajeczna

  • 4 jajka

  • pęczek szczypiorku

  • płaska łyżeczka musztardy

  • 3 łyżki majonezu

  • przyprawy:sól, świeżo zmielony pieprz



 

 

 

 

 

 

Jajka ugotować, ostudzić. Drobno posiekać, zetrzeć na tarce lub zmiażdżyć widelcem - u mnie dzisiaj ta ostatnia opcja.



 

 

 

 

 

 

Szczypiorek posiekać, dorzucić do jajka. Dodać musztardę i przyprawy. Majonez dozować dodając go po łyżce, gdyż pasta nie może być zbyt rzadka.



 

 

 

 

 

 

Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Podawać ze świeżym pieczywem. U mnie dzisiaj z ciabattą !

Przepis na te włoskie bułeczki wrzucam niżej:

https://prostyprzepisugotujmytorazem.blogspot.com/2023/05/woska-ciabatta.html 

💥Pastę jajeczną możesz urozmaicić ulubionymi ziołami. Ja często dodaję np. rzeżuchę. Świetnie tu się będzie komponować również kolendra albo koperek.

SMACZNEGO ! 💗


Komentarze