Pasta jajeczna
Pasta jajeczna
4 jajka
pęczek szczypiorku
płaska łyżeczka musztardy
3 łyżki majonezu
przyprawy:sól, świeżo zmielony pieprz
Jajka ugotować, ostudzić. Drobno posiekać, zetrzeć na tarce lub zmiażdżyć widelcem - u mnie dzisiaj ta ostatnia opcja.
Szczypiorek posiekać, dorzucić do jajka. Dodać musztardę i przyprawy. Majonez dozować dodając go po łyżce, gdyż pasta nie może być zbyt rzadka.
Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Podawać ze świeżym pieczywem. U mnie dzisiaj z ciabattą !
Przepis na te włoskie bułeczki wrzucam niżej:
https://prostyprzepisugotujmytorazem.blogspot.com/2023/05/woska-ciabatta.html
💥Pastę jajeczną możesz urozmaicić ulubionymi ziołami. Ja często dodaję np. rzeżuchę. Świetnie tu się będzie komponować również kolendra albo koperek.
SMACZNEGO ! 💗
Komentarze
Prześlij komentarz