Grzanka chleba z jajecznicą, awokado i włoską wędliną
Grzanka chleba z jajecznicą, awokado i włoską wędliną
To śniadanie w formie grzanki z ulubionymi dodatkami jest świetnym sposobem na zdrowe i sycące rozpoczęcie dnia. Aby przygotować tą pyszną i pożywną przekąskę potrzebujesz kilku składników i kilku prostych kroków. Delikatna jajecznica, kremowe awokado, włoskie wędliny, a to wszystko podane na chrupiącej grzance. Taki zestaw zaspokoi każde podniebienie.
kilka kromek ulubionego chleba
jajka
mała cebulka
awokado (najlepiej mocno dojrzałe lub Hass)
włoskie wędliny (np. salami, baleron, szynka)
pomidor
olej no smażenia
przyprawy: sól, pieprz ziołowy
Kromki chleba opiec na grillu elektrycznym, w piekarniku lub na suchej patelni.
Każdą kromkę (już upieczoną) posmarować awokado.
Na awokado położyć kilka plasterków wędliny.
Na rozgrzanym oleju zeszklić drobno posiekaną cebulkę, dodać jajko i usmażyć jajecznicę, posolić i jeszcze ciepłą położyć na grzankę z wędliną.
Pomidor pokroić w mniejszą kostkę i rozłożyć na jajecznicy, posolić i popieprzyć.
SMACZNEGO ! 💗
Komentarze
Prześlij komentarz