Siekany łosoś na awokado
Siekany łosoś na awokado
300g filetu łososia wędzonego na zimno (bez skóry)
1 awokado
¼ cebuli czerwonej
2 łyżeczki musztardy francuskiej
2 łyżki soku z cytryny
czarny sezam
przyprawy do łososia:
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 1 łyżeczka sosu majonezowego Sriracha (opcjonalnie)
- odrobina płatków chili
dodatkowo: pierścień do formowania przystawek
Filet pokroić na cienkie paski i
drobno posiekać. Dodać wszystkie przyprawy do łososia i zamieszać.
Awokado obrać, pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny i wymieszać.
Do pierścienia włożyć awokado.
Na awokado dodać posiekanego łososia.
Wierzch łososia posypać drobniutko posiekaną czerwoną cebulą i czarnym sezamem.
Obok położyć łyżeczkę musztardy francuskiej.
Z podanych składników wychodzą dwie porcje.
SMACZNEGO ! 💗
Komentarze
Prześlij komentarz