Brzoskwinia z szynką parmeńską i mozzarellą
Brzoskwinia z szynką parmeńską i mozzarellą
Niebanalna przystawka przychodzi do głowy, gdy kulinarna pustka w głowie 😜. Składniki: słodka brzoskwinia zawinięta w słoną szynkę, zwieńczona kulką mozzarelli, muśnięta oliwą z oliwek. Czas przygotowania: nie więcej niż chwila. Jeśli lubisz połączenie mięsa i owoców, startuj z przepisem.
świeże brzoskwinie
szynka parmeńska w plastrach
kulki mini mozzarelli
oliwa z oliwek (najlepsza będzie w sprayu)
listki bazylii
suszona bazylia
dodatkowo: wykałaczki
Brzoskwinie umyć i osuszyć (nie obierać ze skórki), usunąć pestkę i pokroić w ćwiartki.
Kulki mozzarelli osuszyć papierowym ręcznikiem z nadmiaru zalewy.
Każdą ćwiartkę brzoskwini owinąć plastrem szynki, położyć listek bazylii i kulkę mozzarelli, wszystko nabić na wykałaczkę i ustawić poziom :)
Wszystkie gotowe połówki brzoskwiń ułożyć na talerz, spryskać oliwą z oliwek i posypać suszoną bazylią.
SMACZNEGO ! 💗
Komentarze
Prześlij komentarz