Karkówka z pieczarkami
Karkówka
z pieczarkami
1 kg karkówki
3 średniej wielkości cebule
30 – 40 dkg pieczarek
Mięso pokroić w plastry, natrzeć przyprawami i podsmażyć.
Cebulę pokroić w plastry i zeszklić na oleju, dodać pieczarki pokrojone w plastry i lekko poddusić.
SOS:
2 ½ łyżki octu /lub mniej/
2 łyżki cukru
2 łyżki maggi
3 łyżki wody
3 łyżki koncentratu
Sosem zalać mięso i pieczarki (na 2 kg karkówki 2 – 3 porcje sosu).
Piec około 1,5 godziny w temperaturze 200˚C
SMACZNEGO ! 💗
💥Jeśli będziecie robić większą ilość karkówki, to pamiętajcie, żeby zrobić też większą porcję sosu. Układamy wtedy wszystko warstwami: karkówka, warzywa i sos.
Komentarze
Prześlij komentarz