Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Karkówka z pieczarkami

Karkówka z pieczarkami

  • 1 kg karkówki

  • 3 średniej wielkości cebule

  • 30 – 40 dkg pieczarek

     

Mięso pokroić w plastry, natrzeć przyprawami i podsmażyć. 


Cebulę pokroić w plastry i zeszklić na oleju, dodać pieczarki pokrojone w plastry i lekko poddusić.


 



 

 

 

 

SOS:

  • 2 ½ łyżki octu /lub mniej/

  • 2 łyżki cukru

  • 2 łyżki maggi

  • 3 łyżki wody

  • 3 łyżki koncentratu




 

 

 

 

 

Sosem zalać mięso i pieczarki (na 2 kg karkówki 2 – 3 porcje sosu).









Piec około 1,5 godziny w temperaturze 200˚C


SMACZNEGO ! 💗

💥Jeśli będziecie robić większą ilość karkówki, to pamiętajcie, żeby zrobić też większą porcję sosu. Układamy wtedy wszystko warstwami: karkówka, warzywa i sos.


 

Komentarze