Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Fasolka szparagowa z boczkiem i ziemniakami

 Fasolka szparagowa z boczkiem i ziemniakami

  • żółta fasolka szparagowa (dwie spore garście)

  • 8 – 10 małych ziemniaków

  • garść starkowanego żółtego sera

  • boczek wędzony w plastrach (150g)

  • ½ małej czerwonej cebuli (jeśli nie przepadasz za cebulą możesz jej dodać ¼ część lub zastąpić szczypiorkiem)

  • natka pietruszki

  • majonez

  • sól

  • pieprz

Fasolkę umyć, obciąć końcówki i ugotować w wodzie z dodatkiem łyżeczki soli i cukru.

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie.

Plastry boczku uprażyć na suchej patelni lub w piekarniku na złoty kolor. Po ostudzeniu jak zrobią się już twarde pociąć nożyczkami na mniejsze kawałki.

Cebulę pokroić w bardzo cienkie plasterki.

Natkę pietruszki posiekać.

Do miski wrzucić ostudzone ziemniaki przecięte na 4 części.



 

 

 

 

 

 

Dodać fasolkę pociętą na 2 lub 3 części.



 

 

 

 

 

 

Ser.


 

 

 

 

 

 

 

Cebulę. 


 

 

 

 

 

 

 

Boczek.


 

 

 

 

 

 

 

Doprawić do smaku pieprzem i solą i wymieszać z majonezem. Posypać natką pietruszki.

Pozostawić w lodówce do schłodzenia. 


SMACZNEGO ! 💗 



Komentarze