Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Risotto z warzywami

 Risotto z warzywami

  • 2 szkl. ryżu do risotto

  • 250g pieczarek

  • ½ opakowania mini marchewek mrożonych

  • ½ brokuła

  • 1 średniej wielkości cebula

  • łyżka masła

  • 1l bulionu

  • przyprawy: sól, pieprz ziołowy, vegeta

Przygotować 1l bulionu z drobiowej kostki rosołowej.

Ryż podsmażna łyżce oleju na szklisto, podlewać stopniowo bulionem i mieszać aż będzie miękki, ale nierozgotowany. 


 

 

 

 

 

 

Cebulę pokroić w drobną kostką, zeszklić na maśle, dodać mini marchewki, dusić pod przykryciem, aż marchewka zacznie robić się miękka.


 

 

 

 

 

 

Pieczarki pokroić w cienkie plastry.

Brokuł podzielić na różyczki, blanszować przez około 4 minuty w zagotowanej wodzie z dodatkiem łyżeczki soli i cukru. Odcedzić.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gdy ryż zacznie robić się delikatnie miękki – dodać wszystkie warzywa, dusić chwilę, aż pieczarki będą miękkie. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 SMACZNEGO ! 💗 

Komentarze