Sałatka z paluszków krabowych
Sałatka z paluszków krabowych
paluszki krabowe (opakowanie 250 g)
ogórek konserwowy (5 sztuk)
słodka papryka (2 małe - mogą być spiczaste)
ryż (2 torebki)
majonez
pieprz
sól
Ryż ugotować w osolonej wodzie, schłodzić, wsypać do miski.
Ogórek i paprykę pokroić w kostkę, paluszki po rozmrożeniu w plasterki.
Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Wstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia.
SMACZNEGO ! 💗
💥 do sałatek najlepszym ryżem będzie "parboiled", wstępna obróbka termiczna ryżu sprawia, że bardzo szybko się gotuje i nigdy się nie klei.
💥 możesz też zamiast ryżu dodać dowolny rodzaj makaronu, ugotuj go, zahartuj zimną wodą, poczekaj aż ocieknie i dodaj do sałatki.
Komentarze
Prześlij komentarz