Paprykarz
Paprykarz
2 cebule pokrojone w kostkę
papryka czerwona
1 łyżka koncentratu pomidorowego
torebka ugotowanego ryżu (lub szkl. sypkiego)
2 puszki tuńczyka w oleju lub sosie własnym
przyprawy: pieprz, sól
Cebulę poddusić na oleju, do tego wrzucić paprykę pokrojoną w drobną kostkę i razem dusić pod przykryciem, dodać łyżkę koncentratu, sól i pieprz do smaku. Wszystko wymieszać z ugotowanym ryżem, dodać tuńczyk.
Wszystko wymieszać, wstawić do
lodówki do schłodzenia. Paprykarzem smarować dowolne pieczywo.
💥 Jeśli użyjecie tuńczyka w sosie własnym sos należy zlać, jeżeli w oleju - można śmiało wrzucić całość puszki, ryż wchłonie olej przez co paprykarz stanie się bardziej wilgotny.
SMACZNEGO ! 💗
Komentarze
Prześlij komentarz