Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Paprykarz


Paprykarz

  • 2 cebule pokrojone w kostkę

  • papryka czerwona

  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego

  • torebka ugotowanego ryżu (lub szkl. sypkiego)

  • 2 puszki tuńczyka w oleju lub sosie własnym

  • przyprawy: pieprz, sól

Cebulę poddusić na oleju, do tego wrzucić paprykę pokrojoną w drobną kostkę i razem dusić pod przykryciem, dodać łyżkę koncentratu, sól i pieprz do smaku. Wszystko wymieszać z ugotowanym ryżem, dodać tuńczyk.


 

 

Wszystko wymieszać, wstawić do lodówki do schłodzenia. Paprykarzem smarować dowolne pieczywo.

💥 Jeśli użyjecie tuńczyka w sosie własnym sos należy zlać, jeżeli w oleju - można śmiało wrzucić całość puszki, ryż wchłonie olej przez co paprykarz stanie się bardziej wilgotny.

SMACZNEGO ! 💗

 

Komentarze