Krem z fasolki szparagowej
Krem z fasolki szparagowej
mięso drobiowe (skrzydełka, udka, podudzia)
2l wody
3 liście laurowe
5 ziarenek ziela angielskiego
Z podanych składników ugotować rosół: do zimnej wody włożyć mięso, liście laurowe i ziele angielskie i gotować przez około godzinę. W międzyczasie zbierać powstałą szumowinę. Posolić i doprawić do smaku ulubionymi przyprawami.
300g zielonej fasolki szparagowej
300g żółtej fasolki szparagowe
4 marchewki średniej wielkości
2 pietruszki średniej wielkości
6 ziemniaków średniej wielkości
1 cebula
3 ząbki czosnku
do podania: grzanki
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki, przesmażyć na maśle na patelni.
Gdy rosół będzie gotowy. Dodać do wywaru wszystkie warzywa pokrojone na mniejsze kawałki oraz fasolkę i przesmażoną cebulę z czosnkiem. Gotować przez około 30 minut. Wszystkie warzywa powinny być miękkie.
Po lekkim ostygnięciu wszystkie warzywa oraz mięso (obrane ze skóry) zblendować.
Krem podawać z grzankami.
SMACZNEGO ! 💗
💥 W sezonie fasolkę dajemy świeżą, poza sezonem sprawdzi nam się mrożona. Nie musimy jej rozmrażać, tylko prosto z zamrażarki wrzucamy do garnka.
Komentarze
Prześlij komentarz