Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Krem z fasolki szparagowej

Krem z fasolki szparagowej

  • mięso drobiowe (skrzydełka, udka, podudzia)

  • 2l wody

  • 3 liście laurowe

  • 5 ziarenek ziela angielskiego

    Z podanych składników ugotować rosół: do zimnej wody włożyć mięso, liście laurowe i ziele angielskie i gotować przez około godzinę. W międzyczasie zbierać powstałą szumowinę. Posolić i doprawić do smaku ulubionymi przyprawami.


  • 300g zielonej fasolki szparagowej

  • 300g żółtej fasolki szparagowe

  • 4 marchewki średniej wielkości

  • 2 pietruszki średniej wielkości

  • 6 ziemniaków średniej wielkości

  • 1 cebula

  • 3 ząbki czosnku

  • do podania: grzanki



 

 

 

 

 

Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki, przesmażyć na maśle na patelni.



 

 

 

 

 

 

Gdy rosół będzie gotowy. Dodać do wywaru wszystkie warzywa pokrojone na mniejsze kawałki oraz fasolkę i przesmażoną cebulę z czosnkiem. Gotować przez około 30 minut. Wszystkie warzywa powinny być miękkie.


 

 





Po lekkim ostygnięciu wszystkie warzywa oraz mięso (obrane ze skóry) zblendować. 




 

 

 

 

 

Krem podawać z grzankami. 

SMACZNEGO ! 💗

💥 W sezonie fasolkę dajemy świeżą, poza sezonem sprawdzi nam się mrożona. Nie musimy jej rozmrażać, tylko prosto z zamrażarki wrzucamy do garnka.

 

Komentarze