Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Łosoś na talarkach ciasta francuskiego

Łosoś na talarkach ciasta francuskiego

 

  • ciasto francuskie

  • łosoś wędzony na zimno (sałatkowy)

  • serek puszysty typu Almette (ulubiony smak)

  • gałązki świeżego kopru

  • jajko

Rulon ciasta rozłożyć i wyciąć na nim kółka o średnicy około 5-6 cm, można użyć specjalnego wykrawacza albo kieliszka lub małej szklanki. Każde kółko posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15 minut. Ciasto powinno się zarumienić i urosnąć.





 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Po wyjęciu, jeszcze ciepłe uklepać delikatnie dłonią (jeśli zrobimy to na wystygniętym będzie nam się mocno kruszyło).

W każdy dołek położyć łyżeczkę serka (ja dzisiaj użyłam Almette o smaku chrzanu) oraz zawinięty niewielki kawałek łososia.


 

 

 

 

 

 

Udekorować gałązką koperku, można posypać białym lub czarnym sezamem.

 

SMACZNEGO ! 💗

 

 



 

 

Komentarze