Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Żeberka w sosie barbecue

 

Żeberka w sosie barbecue

  • 2 kg żeberek

  • 300 ml keczupu

  • 50 ml ciemnego sosu sojowego

  • 3 łyżki cukru brązowego (trzcinowego)

  • 3 ząbki czosnku

  • łyżka oliwy z oliwek

  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne

  • 2 łyżki papryki czerwonej w proszku

Czosnek sprasować, lekko podsmażyć na oliwie z oliwek dodając paprykę oraz brązowy cukier. 


 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Następnie dodać sos sojowy, keczup, doprawić pieprzem.


 


 

 

 

 

 

Doprowadzić do wrzenia i pozostawić na małym ogniu przez kilka minut.

Paski żeberek pokroić na mniejsze części, marynować w marynacie BBQ najlepiej przez całą noc.

Zamarynowane żeberka rozłożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. 

Piec przez około 1 godzinę w temperaturze 180˚C (góra/dół).

 

SMACZNEGO !💗

 


Komentarze