Sałatka z kurczakiem i selerem naciowym
Sałatka z kurczakiem i selerem naciowym
jeden filet z kurczaka
4 łodygi selera naciowego
garść suszonej żurawiny
pestki słonecznika
2 łyżki majonezu + 1 łyżka jogurtu naturalnego
oliwa z oliwek
sól
Filet dokładnie opłukać, wysuszyć ręcznikiem papierowym. Polać oliwą z oliwek, upiec na grillu, posolić (można też usmażyć na patelni, upiec w rękawie w piekarniku lub ugotować). Posolić, a gdy ostygnie pokroić na mniejsze kawałki.
Łodygi selera opłukać, obrać ich grubszą część, pokroić na cienkie paseczki.
Pestki uprażyć na suchej patelni, posolić.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, wstawić do lodówki do schłodzenia.
SMACZNEGO ! 💗
Komentarze
Prześlij komentarz