Nowy adres strony 2

Nowy adres strony:
ProstyPrzepis.blog
Zapraszamy!

Kaszanka w papilotach

Kaszanka w papilotach

  • 0,5 kg kaszanki

  • 1 łyżka pikantnego keczupu

  • 1 jabłko

  • 2 cebule średniej wielkości

  • 1 ząbek czosnku

  • 5 suszonych śliwek

  • majeranek

dodatkowo: folia aluminiowa i pergamin


 

 

 

 

 

 

Z kaszanki zdjąć skórę. Wrzucić do większej miski i rozdrobnić widelcem.

Czosnek drobno posiekać, jabłko pokroić w kostkę, śliwki w cienkie paseczki, a cebulę w cienkie półtalarki.

Wszystkie składniki łącznie z przyprawami dodać do kaszanki. Wymieszać.


 

 

 

 

 

 

Pergamin i folię aluminiową pociąć w prostokąty.

Na prostokąt folii położyć pergamin, a na niego kaszankę.



 

 

 

 

 

Zawinąć w papiloty.


 

 

 

 

 

 

Tak przygotowaną kaszankę grillować około 30 minut.

Przed podaniem ostrym nożem rozciąć folię i papier wzdłuż papilota, podawać gorące. 

SMACZNEGO ! 💗
💥Przed podaniem możemy kaszankę posypać z wierzchu posiekanym szczypiorkiem.




 

Komentarze