Kapusta w panierce
Kapusta w panierce
główka młodej kapusty
2 jajka
bułka tarta
olej do smażenia
przyprawy: sól, pieprz, vegeta, suszony czosnek
Z kapusty usunąć ciemne, luźne liście i pokroić w ćwiartki, a następnie w ósemki. Ważne, aby w każdym pociętym kawałku był głąb, który będzie trzymał liście.
W garnku zagotować osoloną wodę. Włożyć kawałki kapusty i gotować około 5 – 8 minut, aż zacznie robić się delikatnie miękka.
Ostrożnie łyżką cedzakową wyłożyć kapustę aby ociekła z wody i chwilę ostygła.
Jajka roztrzepać, dodać przyprawy.
Kapustę moczyć w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.
SMACZNEGO ! 💗
Komentarze
Prześlij komentarz